Nove optužbe protiv Epstina – „na svom ostrvu zlostavljao devojčice do 2018. godine“

Tužbu je podneo javni tužilac Devičanskih ostrva Denis Džordž, koji tvrdi da je Džefri Epstin devojčice vodio na svoje imanje, gde je vodio bazu padataka o ženama i devojčicama.

"Epstin je očigledno koristio Devičanska ostrva i tu rezidenciju kako bi prikrio svoje radnje i proširio svoje aktivnosti", naveo je tužilac Džordž.

Američki finansijer i registrovani pedofil Džefri Epstin preminuo je u avgustu 2019. u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu, dok je čekao suđenje za optužbe da je u periodu od 2002. do 2005. u svoje vile na Floridi i na Menhetnu dovodio desetine maloletnica, od kojih su neke imale 14 godina, i plaćao im hiljade dolara za seks.

Da bi izbegao federalnu optužnicu, 2008. je priznao krivicu na državnom nivou, u Floridi, gde je optužen za podvođenje i korišćenje usluga osobe mlađe od 18 godina za prostituciju.

Tada je postigao nagodbu sa tužilaštvom prema kojoj je odslužio 13 meseci zatvora i platio naknadu svojim žrtvama. 

Novim optužbama Devičanska ostrva traže oduzimanje Epstinove rezidencije na ostrvu Litl sejnt Džejms, gde je došlo do navodne zloupotrebe. Takođe traži se i oduzimanje drugog Epstinovog privatnog ostrva, Grejt sejnt Džejmsa.

Vlasti na Devičanskim ostrvima su odlučile da se imovina podeli među ženama i devojčicama koje su bile Epstinove žrtve.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike