Nova sala za sportiste u Bosilegradu

Odbojkaši kluba "Mladost" do nedavno su kao domaćini i kao gosti igrali van svog mesta.

Sada mečeve igraju u sportskoj sali Osnovne škole "Georgi Dimitrov", koja je uređena sredstvima Evropske investicione banke i opštine.

U drugoj utakmici pred svojom publikom savladana je ekipa iz Preševa, "Flaka OK", lider u četvrtoj po rangu odbojkašoj ligi u našoj zemlji.

Do pobede od 3:0, odbojkaše "Mladosti" iz Bosilegrada vodila je velika želja i posvećenost.

Miroslav Georgiev, kapiten kaže: "Deset godina igramo u Hanu, Surdulici. Svaki vikend smo putovali, do sada. "

Planiraju da oforme i ženski odbojkaški tim. "Ima devojčica od 5. do 8. razreda krenule su da igraju, trude se da napravimo malu ekipu, i u gimnaziji ima desetak koje su voljne," objašnjava Sanja Krumov, pomoćni trener

Osim za odbojku, sala je pogodna i za košarku, mali fudbal.

Nedavno je formiran i stonoteniski klub, u okviru Sportskog saveza radi i folklorna sekcija. Fudbalski klub je prvak u Pčinjskoj ligi.

„Sad kad je sala napravljena, počelo je intenzivnije da se radi. Za nedelju dana imamo 40-ak devojčica prijavljeno za odbojku, sad su uslovi da deca mogu da se bave sportom,"navodi Vladica Manasijev, predsednik Sportskog saveza Bosilegrada

"Ako uzmemo procenat da se u Srbiji izdvaja za sport 5 evra po glavi stanovnika, a u Bosilegradu 23-25 evra, budžet sporta preko Sportskog saveza je blizu 40 miliona dinara," kaže Stefan Stojkov, zamenik predsednika Opštine Bosilegrad.

Za izgradnju sale u Bosilegradu, u okviru projekta "Program modernizacije škola" Ministarstvo prosvete i Evropska investiciona banka izvojili su 224 hiljade evra. 20 odsto ukupne investicije finansirano je iz budžeta lokalne samouprave.

 

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike