Nova godina veselo dočekana u regionu

Veselo i uz vatromet mnogobrojni Zagrepčani i turisti dočekali su Novu godinu na Trgu bana Josipa Jelačića, gde je sa sugrađanima poslednje sekunde 2015. odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić.

Dobrom raspoloženju na centralnom zagrebačkom trgu, na kojem su se okupile hiljade građana, pogodovala je i povoljna temperatura vazduha, koja se kretala oko nula stepeni, a dodatno je atmosferu zagrejao petominutni vatromet koji je započeo tačno u ponoć.

Na organiziranom dočeku na glavnom zagrebačkom trgu građane je zabavljala poznata pevačica Nina Badrić, grupa Vatra i Teška industrija.

Nova godina dočekana je na još nekoliko mesta u Zagrebu, uz raznovrstan program.

Više hiljada Riječana već tradicionalno je novu 2016. dočekalo na Korzu, ovaj put uz muziku grupe Moskva i Nenu Belana i Fiumense. Čestitke i najbolje želje svima je u ponoć uputio gradonačelnik Vojko Obersnel, a zabava do jutarnjih sati nastavila se uz hitove Hladnog piva.

Obersnel je svima poželeo srećnu Novu godinu, puno zdravlja, uspeha, sreće i sreće u ljubavi.

"Neka Rijeka i dalje ostane grad mudrih ljudi", rekao je gradonačelnik.

Novu 2016. godinu građani BiH su uglavnom dočekali u porodičnoj atmosferi, ali je u nekim gradovima doček organizovan i pod vedrim nebom.

Osim u ugostiteljskim objektima Banjalučani su se veselili i na Trgu Krajine.

Banjalučane su na Trgu zabavljali domaći izvođači "Mundens" i Vanja Mišić, Krajiški trubači, pop grupa "Nair", "Kombajn kvartet" i Slađana Zrnić.

Dolazak 2016. godine simbolično je u ponoć najavio vatromet.

Hiljade Sarajlija i turista prisustvovalo je javnom dočeku 2016. godine organizovanom sinoć na Trgu dece Sarajeva gde je organizovan vatromet i bogat muzičko-zabavni program.

Javni doček pod motom "Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!" okupio je mnogobrojne Sarajlije i turiste koji su uživali u muzici i plesu uprkos niskoj temperaturi vazduha.

Program je počeo u 21 sat kada je okupljene zabavljala sarajevska grupa "Radarska kontrola".

Atmosferu je dodatno zagrejala i grupa "Zoster" i pevač Amel Ćurić koji je sa prisutnima i odbrojavao poslednje sekunde 2015. godine.

Na sceni se okupljenima obratio zamenik gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulah Skaka, i poželeo svima dobar provod u Sarajevu.

"U ime Grada i u lično ime želim vam puno zdravlja, sreće, uspeha, da se volite. Posebno pozdravljam goste i turiste i pozivam vas da budete dobri domaćini, da im noć bude u sećanju, srećno", poručio je Skaka.

Organizvovane događaje obezbeđivao je veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Takođe, saobraćaj je privremeno bio obustavljen u centralnom delu grada, dok policija vozila preusmerava na alternativne ulice.

Dočeka Nove godine na otvorenom u Trebinju nije bilo, ali su se ugostitelji pobrinuli da ponuda bude prvoklasna.

Širom Crne Gore organizovani su dočeci nove 2016. godine na gradskim trgovima.

Nakon višegodišnje pauze, na podgoričkom Trgu Republike organizovan je doček Nove godine, na kome su publiku zabavljali Hari Mata Hari i Željko Joksimović.

Publika u Budvi uživala u pesmama Zdravka Čolića na Trgu ispred Starog grada, navode crnogorski mediji.

Na početku proslave dočeka 2016. godine u Podgorici nastupio je bend "Highway". Nakon njihove svirke, dva sata kasnije, koncert Harija Varešanovica, posetioce je uveo u 2016. Ulazak u Novu godinu obilježen je velikim vatrometom.

U Budvi novogodišnji koncert počeo je nastupom cetinjskog pop sastava Perper. Nakon njih scenu je "preuzela" jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvezda, Zdravko Čolić.

Na glavnom hercegnovskom Trgu Nikole Đurkovića, novogodišnji program počeo je igrokazom za najmlade, a u prve minute Nove godine Novljane i goste uveli su Tonči Huljić i njegov "Madre Badeša" sastav.

Novogodišnji program u Kotoru, pod parolom "Od Božića do Božića", počeo je 22. decembra nizom programa namenjenjih najmlađima, a "kruna" svega bila je na glavnom gradskom Trgu od oružja. Publiku su zabavljala tri benda – "The Bestbeat", "Artan Lili" i "Sacri Cuori".

Publiku u Baru zabavljale su grupe "Legende" i "Galija".

U Kolašinu nije bilo koncerata na gradskom trgu, ali je doček organizovan u brojnim hotelima i restoranima. Ono što ne ide na ruku ljubiteljima planine je činjenica da nema snega u tom gradu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar