Nova fabrika u Šapcu

Plan je da se taj broj u 2020. uveća na stotinu zaspolenih. Reč je o internacionalnoj kompaniji koja posluje u nekoliko zemlja, i u Šabac je došla na preporuke drugih firmi. Vrednost investicije je 150.000 evra, i kako se čulo, ovde će se praviti kablove za kućne aparate. Ovo je jedanaesta italijanska firma koja posluje u Šapcu, a treća koja je otovrila pogon u ovoj godini. Kompanije iz te zemlje su najveći strani investitori u Šapcu, i upošljavaju oko 450 radnika.

"Prošao sam obuku u Italiji i u Rumuniji. U Italiji sam imao obuku u vezi kablova, poznavanje sa svim kablovima, modulima, u Italiji se radi poluproizvod, dok se u Rumuniji radi gotovo proizvod, znači, isto što ćemo mi raditi ovde", kaže radnik Nemanja Jovanović.

"Italijanska preduzeća ovde naleze veoma povljne uslove za poslovanje. Mi smo drugi ekonomski partner Srbije, i radimo na tome da ojačamo saradnju i poslovanje koje traje između dve zemlje", navodi Karlo Lo Kašo, ambasador Italije.

"Nije nam važno da li su privrednici iz Italije, Austrije, Nemačke ili Srbije, svi su dobrodošli, svi su nam važni, bilo da zapošljavaju 10 ili 1000 radnika. Uvek imamo isti pristup, a pristup je da omogućimo njima sve što je potrebno da zarade više, ako oni zaadjuju više, zarađuju i građani", kaže Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Ova kompanija, zakupila je prostor u Istočnoj industrijskoj zoni. Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u Šapcu je nezaposleno 6. 841osoba. U odnosu na isti period prošle godine, nezasposlenost je smanjena za nešto više od 20 odsto.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike