Nova fabrika u Bečeju, investicija vredna sedam i po miliona evra

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić koji je imao sastanak sa rukovodstvom fabrike nakon čega je obišao glavnu halu fabrike u kojoj je razgovarao sa radnicima, kao i novotvoreni pogon za toplo cinkovanje.

Na svečanom otvaranju pogona bili su i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, direktor i suvlasnik Knot Autofleks Mađarska Šandor Has Sabo, direktor Knot grupacije Nemačka Valentin Knot i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Kompanija Knot proizovodi delove za autoprikolice a ukupna vrednost investicije za novi pogon je 7,5 miliona evra, od čega Razvojna banka Srbije učestvovala sa 250.000 evra.

U kompaniji navode da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standarduma zaštite životne sredine uz primenu najsavremenijih tehnoloških dostignuča u ovoj vrsti površinske zaštite čelika.

Kapacitet linije na godišnjem nivou je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti namenjeno za prodaju.

Inače, fabrika Knot Autofleks Jug je u februaru 2017.godine otvorila pogon za proizvodnju delova za autoprikolice na površini od 9.500 kvadrata u koji je investirano 1,3 miliona evra.

Preduzeće postoji od 2003. godine, a osnovale su ga kompanija Autofleks Knot iz Kečkemeta u Mađarskoj i Knežev group iz Srbije u odnosu 51:49 odsto vlasništva.

Kompanija je 2011.godine kupila pogon Livnice u Čoki od firme ATB Sever iz Subotice.

Od 2003.godine u fabriku Knot Autofleks Jug uloženo je 19,5 miliona evra, a u Autofleks Livnicu 4,5 miliona evra.

Kompanija ima 520 zaposlenih, a u 2019.godini ostvarila je promet od 29,2 miliona evra.

Fabrika u Bečeju svoje proizvode plasira na tržište EU, Izraela, Rusijue, Turske i SAD.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike