Norveška i Turska i dalje će ulagati u razvoj novopazarskog kraja

Nakon niza velikih investicija Republike Turske, među kojima su izgradnja dve škole, tri mosta, sportske hale, ginekološko-akušerskog odeljenja i adaptacije zgrade Suda, kao i norveške finansijske podrške za renoviranje škole i Doma zdravlja u Novom Pazaru – u planu je izgradnja puteva.

"Sa Republikom Norveškom razgovor je oko projekta izgradnje projektne dokumentacije za obilaznicu oko Novog Pazara, a sa ambasadorom Tanžu Bilgičem i njegovim saradnicima bilo je razgovora i o realizaciji projekata koji su potpisani prilikom dolaska predsednika Redžepa Taiba Erdogana u oktobru 2017. godine", precizirao je Nihad Bisevac, gradonačelnik Novog Pazara.

Ambasador Turske Tanžu Bilgič rekao je da se razgovaralo o rekonstrukciji puteva od Novog Pazara prema Sjenici i Tutinu:

"Naši eksperti su bili na terenu i imamo sliku kako će se rekonstrukcija odvijati."

Kraljevina Norveška je zainteresovana za projekte koji će pomoći da se razviju veliki ekonomski potencijali celog kraja.

"Mnogo je potencijala, posebno u turizmu i poljoprivredi, samo ih treba razviti", naglasio je ambasador te zemlje u Srbiji Arne Sanes Bjornstad. "Zajedno sa prijateljima iz Turske radićemo na poboljšanju tog segmenta."

U saradnji sa Turskom, u Novom Pazaru gradiće se i dva mosta preko reke Raške, rekonstrukcija starog hamama i izgradnja novog vrtića.

 

 

 

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike