Nordeus prodat za 378 miliona dolara

Iz "Nordeusa" su na svom Tviter nalogu napisali da su ushićeni jer postaju deo "Tejk tu" porodice.

"Saznali smo da delimo zajedničke vrednosti, viziju i kulturu. Uzbuđeni smo što svoje proizvode i svoj rad nosimo lokalno sa njima, jer nastavljamo sa ciljem da Srbiju postavimo na globalnu mapu gejminga", isitče se u objavi "Nordeusa".

Kako navodi portal "Biznisvajr", Preuzimanje kompanije "Nordeus" za "Tejt Tu" znači jačanje njenog mobilnog poslovanja nakon akvizicija "Soušal pointa" i "Plejdotsa" 2017. godine.

Osnovana 2010. godine, "Nordeus" je kompanija za video-igre na mobinim platformama sa sedištem u Beogradu.

Najpoznatija po "Top Eleven", najuspešnijoj svetskoj igri u kategoriji fudbalskih menadžera na svetu sa preko 240 miliona registrovanih korisnika.

"Top Eleven" pruža igračima platformu za stvaranje i upravljanje sopstvenim fudbalskim klubovima, istovremeno ih vodeći kroz svakodnevna takmičenja sa globalnom zajednicom.

"Nordeus" vode njegovi suosnivači, Branko Milutinović (izvršni direktor), Milan Jovović (generalni direktor), Ivan Stojisavljević (tehnički direktor) i Tomislav Mihajlović (generalni direktor), koji će i dalje nadgledati približno 180 zaposlenih u studijima nakon što ih je preuzela kompanija "Tejk tu".

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар