Nobilo: Davida nije ubila policija

"Mogu zasigurno reći – niko ga nije silovao. Niko ga nije masakrirao. Nije ubijen u zgradi MUP-a. Nije zavera policijsko-tužilačkih tela da bi se ubio 21-godišnji dečak. To nije istina", rekao je Nobilo sinoć za Federalnu TV.

Nobilo je istakao da je otac stradalog mladića očajan čovek, kojeg razume jer mu je sin stradao.

"Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmeravaju. Njima odgovara da je (mladić) bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to zapovedio. Ništa od toga to nije istina", rekao je Nobilo.

Ugledni hrvatski advokat je, inače, nekoliko meseci bio angažovan u advokatskom timu u kome su još bili Ifet Feraget i Duško Tomić.

Tim je sprovodio istragu nezavisnu od policije i tužilaštva u Republici Srpskoj.

Mediji konstatuju da Nobilo nije objasnio koji političari su manipulisali ocem stradalog mladića, ali dodaju da se očito radi o protivnicima SNSD-a Milorada Dodika, koji su se dva dana pre održavanja izbora u BiH umesto predizbornog skupa priključili protestu u centru Banjaluke.

Advokatskom timu u kojemu je bio Nobilo policija i tužilaštvo u Republici Srpskoj potpuno su omogućili pristup istrazi.

Istovremeno se u delu medija bliskih opoziciji u Republici Srpskoj tvrdilo da je David Dragičević (21), čije je telo pronađeno u reci u Banjaluci, najpre silovan, višestruko zlostavljan i ubijen u prostorijama policije, te da su vlasti, uključujući čak i predsednika Milorada Dodika, zataškavali ovaj slučaj.

Otac nesrećnog mladića organizovao je u Banjaluci više od 230 dana proteste na kojima je zahtevao istinu o ubistvu sina.

Bilo mu je omogućeno da o svojim stavovima govori čak i u Narodnoj skupštini RS, a bio je formiran i parlamentarni odbor koji je sproveo nezavisnu istragu o stradanju mladića, čiji se rezultati poklapaju sa izjavom Nobila.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike