Nikola Živanović – reper koji nikada nije repovao ali motiviše druge

Nikolu je deda naučio da igra šah a on mlađeg brata, da bi imao sa kim da trenira. Kaže da mu je uvek cilj da pobedi sebe a ne protivnika u šahu. Takmiči se za šahovski klub Zaječar i najčešće pobeđuje.

Aktivan je na društvenim mrežama pa tako upoznaje nove prijatelje. Zajedničkim snagama smislili su, da kroz hip-hop muziku, Nikoline tekstove, pokažu javnosti.

"Skoro smo se upoznali, i evo sad radimo neke pesme za njegov novi album i super nam ide", kaže Pavle.

"Džoni je pre svega jedan veliki borac, naša svakodnevna motivacija za život, doživeo je mnogo operacija i našao je način da kroz rep muziku opisuje svoj život i na taj način mu bar malo bude lakše", objašnjava Elvis "Meh.

On je dve godine radio na tekstovima iz svoje prve knjige "Reper koji nikada nije repovao". Zbog otežanog govora i nefunkcionalnih ruku, da bi kucao na računaru ili telefonu on koristi nos.

"Mi te tekstove pretvaramo u muziku i ta emocija koju on ispoljava u tekstovima, mi to pretvaramo u muziku", ističe Boris "Kibo".

"Mi koji smo bez nekog hendikepa, možda smo manje snažni i manje spremni za život koji je jako težak a Džoni neverovatno zrači snagom i dobrotom", naglašava Davor "Vorda".

Nikola Živanović, alijas Em Si Džoni, prevazilazi ograničenja, ulepšava stvarnost drugima i sebi a ono što nema domaštava u maniru velikih umetnika življenja. Zbog toga na njegovom putu uvek iskrsnu neki ljudi sa kojima upotpunjava tu sliku sopstvenog života i kojima je svojevsrsna motivacija.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike