Nikodijević i Vesić: Sačuvana izborna volja građana

Nikola Nikodijević je rekao da su dežurstva u gradskim opštinama i institucijama okončana nakon 48 sati.

Kako je rekao povod za to je bilo "najavljivanje upada u ove ustanove".

"Građani su potvrdili da ne žele da se vrate u prošlost, što je i nama obaveza više da nastavimo da radimo započete projekte u Beogradu. Spremni smo na razgovor i raspravu, ali u okviru institucija. Razgovor na ulici ne prihvatamo, jer se tako ne radi u 21. veku", istakao je Nikodijević.

Zahvalio je svima na volji i istrajnosti da se zaštiti Ustavni poredak i izborna volja građana Beograda.

Nikodijević je pozvao sve kolege da nastave da se bore za dobrobit građana i Grada Beograda, da se uradi sve ono što je obećano, te da Beograd bude grad koji će se u svetu prepoznavati po lepim i pozitivnim stvarima.

"Nove fabrike, škole, autobusi, to je politika iza koje su jasno stali građani Beograda i verujem da dostojno reprezentujemo njihovu izbornu volju", rekao je Nikodijević.  

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zahvalio je Beograđanima koji su poslušali apel da se gradska imovina ne uništava.

"U Srbiji se vlast dobija ili gubi samo na izborima i prošlo je vreme kada se to radilo na ulicama. Izbori su jedini način na koji se dolazi u institucije i mi smo ovde zahvaljujući građanima koji su za nas glasali. Uspeli smo da odbranimo narodnu volju i sačuvamo institucije i demokratiju. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u tome", naglasio je Vesić.

Skupština grada najoštrije je osudila pretnje izrečene na jučerašnjem protestu na račun mađarske nacionalne manjine, koja, kako je podsetio Vesić, ima svog predstavnika u beogradskom parlamentu.

Na prvoj narednoj sednici tražiće se izjašnjavanje po tom pitanju, rekao je Vesić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike