Nezavisni studentski pokret o blokadi Rektorata: Varvarski zauzeli zgradu, nastavljaju politiku sile

Foto: Beta / Luka Filipović / MO

Nezavisni studentski pokret upitao je danas, povodom blokade zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu, zašto studenti koji to čine daju sebi za pravo da odlučuju ko će se gde kretati i da time sprovode „teror manjine nad većinom i varvarski zauzimaju zgradu“.

Ovaj pokret, u saopštenju, ocenjuje da su u pitanju aktivisti Saveza za Srbiju i upitao ih ko su oni da preuzimaju kontrolu nad institucijom koja pripada svim studentima beogradskog Univerziteta.

„Njihovo današnje saopštenje u kojem poručuju da Uprava i zaposleni u Rektoratu Univerziteta u Beogradu ne mogu više ući na svoje radno mesto i da su oni ti koji će odlučivati ko će ulaziti i izlaziti iz zgrade otvara pitanje da li smo mi na divljem Zapadu“, upitao je Nezavisni studentski pokret u saopštenju.

Studenti i aktivisti udruženja „Jedan od pet miliona“ blokirali su juče zgradu Rektorata u Beogradu zbog toga što rektorka nije zatražila od premijerke Srbije Ane Brnabić da razreši ministra finansija Sinišu Malog čiji je doktorat osporavan mesecima.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike