Nezavisni sindikat policije: Napadač na policajca nije heroj

Navodeći da je policijski službenik prebijen, da mu je probijen obraz i da je bio šutiran, oni u saopštenju podsećaju da je napad na policajca – napad na državu.

"Pojavilo se još nešto što nas je uverilo da može gore – pojave se ljudi koji pozivaju na podršku nasilniku. Na društvenim mrežama se svojski trude da ga predstave najpozitivnije moguće, kao heroja. Najoštrije osuđujemo afirmaciju nasilja nad policijom", navode u saopštenju.

Poručuju da najsnažnije staju iza svojih kolega, kao i da napadači na policajce nisu heroji, te da se ne sme dozvoliti atmosfera u kojoj se pomišlja da je u nekim situacijama tako nešto dozvoljeno.

Nezavisni sindikat policije apeluje na medije, ali i građane, posebno one koji putem društvenih mreža pozivaju na linč policajaca, da se uzdrže od takvih komentara.

"Naš posao je da prvenstveno obezbeđujemo živote i imovinu građana ali da i te kako mislimo i na bezbednost naših kolega posebno kada su ovakvi slučajevi u pitanju", ističe se u saopštenju.

Policijski službenik N. J. (1990) napadnut je oko 18.30, u mestu Županjac, kod Lazarevca, od strane nekoliko lica koja su pokušala da blokiraju Ibarsku magistralu.

Pripadnici MUP-a uhapsili su P. Ž. (1976), koji je naneo udarac u predelu lica policijskom službeniku.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike