Nešvil, na pešaka sa skalpelom pucala devetorica policajaca

U pucnjavi su učestvovali policajci iz tri odvojene policijske uprave, uključujući policijsku upravu Nešvila, jednu patrolu sa auto-puta i policajce iz predgrađa Nešvila, Maunt Džulijeta, rečeno je konferenciji za novinare, prenosi portal Hil.

Ističe se da je šest policajaca poslato na odsustvo nakon incidenta.

Tridesetsedmogodišnji Landon Istip iz Nešvila preminuo je licu mesta, a nadležni su dodali da će se sprovesti interna istraga.

U saopštenju se ukazuje da su policajci zatekli Istipa kako sedi na zaštitnoj ogradi auto-puta I-65.

"Policajac je prišao Istipu sa namerom da ga skloni sa međudržavnog puta", rekao je Don Aron, portparol nešvilske policije. 

Policajac koji nije bio na dužnosti u policijskom odeljenju zaustavio je svoj automobil i pokušao da smiri situaciju, što je, prema zvaničnim informacijama, trajalo oko 30 minuta.

"Zauzeo stav kao da poseduje vatreno oružje"

Na snimku kamere sa tela policajca vidi se Istip kako stoji nasred auto-puta dok policajci pokušavaju da ga smire. "Istip je držao skalpel u levoj ruci, a desnu u džepu", dodao je Aron.

Prema njegovim rečima, posle poziva policajaca da se smiri, Istip je napravio korak nazad kao da će nešto da izvuče i zamahne prema policajcima.

Istip je potegao skalpel, a devetorica policajaca su otvorila vatru, rekao je Aron, dodavši da je "ubijeni zauzeo stav kao da ima vatreno oružje".

Istražni biro Tenesija naglasio je da agenti "rade na nezavisnom utvrđivanju niza događaja koji su doveli do pucnjave, uključujući prikupljanje dokaza i vođenje intervjua".

"Tokom procesa, istražni nalazi će biti dostavljeni generalnom tužiocu okruga radi njegovog daljeg pregleda i razmatranja", dodaje se u saopštenju Biroa.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike