Neobične Bojanine rukotvorine

Odbačeni papir u njenim rukama ponovo postaje materijal, sirovina za posebnu tehniku pletenja koje je savladla putem interneta.

"To su Rusi prvo izmislili. Ja sam gledala, bila mi je želja da to počnem da radim, našla sam materijal iz kladionice i tako sam počela da radim korpe, poslužaonike, činijice, flaše, oblaganje sa papirom", kaže Bojana Milanović.

Uz besplatnu sirovinu koje u svom okruženju ima na pretek, malo mašte, puno strpljenja i snažne ruke, Bojana je, do pre godinu dana posao tekstilnog tehničara iz zdravstvnih razloga, zamenila kreativnim radom.

"Oblaganje sa papirom, radim flaše sa koncem, radim graviranje na brezovini, radim dekupaž, radim slike sa ekserčićima. To me ispunjava, taj posao volim, tu sam se pronašla, sviđa mi se, eto", navodi Bojana.

U maloj, sredini poput Prijepolja, teško je uspeti na tržižtu, ali uz, kako se nada, subvencije sa Zavoda za zapošljavanje, ima planove za budućnost.

"Počela sam objekat ispred kuće da otvorim kao neku manju firmu da se bavim s tim, da otvorim svoju radnju, da prodajem te suvenire, svašta nešto, pa videćemo", kaže Bojana.

Prvo pojavljivanje na nedavno održanom Etno festivalu prošlo je zapaženo. Zato Bojana ne odustaje, već nastoji da ispuni prenutno interesovanje sugrađana a uskoro, nada se i drugih zaljubljenika u njene neobične rukotvorine.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike