Nenadić će od grčkih kolega tražiti informacije o istragama ubistava iz 2020. u Atini i na Krfu

O ubistvima u Atini i na Krfu u novembru prošle godine pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu govorio je i svedok okrivljeni Srđan Lalić.

Lalić je naveo da je u decembru 2019. godine sa Veljkom Belivukom i Milošem Budimirom otišao u Atinu, on svojom "škodom", a oni drugim automobilom, da su oni vozila ostavili u Solunu i prešli u njegovo vozilo.

"Tamo nas dočekuje momak na skaju Dijaz, koji nam je našao apartman na Glifadi, gde je boravilo dvadesetak pripadnika kavačkog klana, sa ciljem lociranja i likvidacije Kožara, Dedovića i Stamatovića. Poneli smo kamere, špijunsku opremu. Imali smo čvrstu informaciju da su tu, jer su im porodice bile praćene i da provode vreme u nekoliko ugostiteljskih lokala. Ništa nismo našli i vratili smo se, ali 1. ili 2. januara na zahtev Veljka ponovo odlazim tamo, ali avionom", rekao je Lalić.

Prema njegovim rečima, informacija je bila da Dedović i Stamatović vreme provode u Kifisi, i treniraju u jednoj teretani. Lalić je kao direktne izvršioce ubistva označio Ljubomira Lainovića i Milinka Brašnjevića.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike