Nemici, pripadnici Islamske države deset godina robije zbog mučenja na smrt devojčice u Iraku

Viši regionalni sud u Minhenu osudio je tridesetodišnjakinju, identifikovanu samo kao Dženifer V., za učešće u terorističkoj organizaciji u inostranstvu, pomaganje i podržavanje pokušaja ubistva, pokušaj ratnih zločina i zločin protiv čovečnosti, prenosi agencija AP.

Federalni tužioci optužili su ženu iz Lonea u Donjoj Saksoniji da je mirno stajala u Iraku dok je njen tadašnji muž vezao mladu jezidsku devojku u dvorištu i ostavio je da umre od žeđi.

Dete je bilo "bespomoćno izloženo situaciji", rekao je sudija Joahim Bajer i dodao da je V. "od početka morala znati da je dete, koje je bilo vezano na suncu, bilo u opasnosti od smrti““.

Međutim, ona nije učinila ništa da pomogne devojčici, rekao je Bajer.

V. je odrasla kao protestant, ali je prešla na islam 2013. godine.

Nemački mediji javili su da je ona 2014. godine preko Turske i Sirije stigla do Iraka da bi se pridružila Islamskoj državi.

Ona je 2015. godine, kao pripadnik jedne ekstremističke grupe, patrolirala parkovima u Faludži i Mosulu, naoružana puškom i pištoljem, kao i prslukom sa eksplozivom, u potrazi za ženama koje se ne pridržavaju strogih kodeksa ponašanja i oblačenja, saopštili su tužioci.

Ona je privedena dok je pokušavala da obnovi svoje lične isprave u nemačkoj ambasadi u Ankari 2016. godine i deportovana je nazad u Nemačku.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар