Nema tragova kočenja – nesreća u Bugarskoj posledica ljudske greške

Sekretar za bezbednost iz bugarskog grada Pernika Vasko Pirgov rekao je da je autobus išao preko 100 kilometara na čas i da ne postoji ni milimetar traga kočenja. "To znači da vozač nije adekvatno reagovao", saopštio je bugarski zvaničnik.

Rekao je da se autobus nije prevrnuo i da je vozač pokušao da skrene levo, dodajući da ima snimaka "koji nisu prijatni za gledanje".

"Prizor je užasan. Prednji deo autobusa je izgoreo, ljudi u bolnici ‘Pirogov’ su bili u zadnjem delu autobusa. Na autobusu je razbijeno desno staklo i oni su izašli odatle", pojasnio je bugarski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, oko sat i po pre udesa autobus se zaustavio na benzinskoj pumpi na magistralnom putu "Struma", gde su putnici otišli do toaleta i napravili pauzu oko pola sata.

On smatra da je isključena mogućnost da je vozač zaspao, jer se benzinska pumpa nalazi na 15 minuta vožnje do mesta udesa.

"Put je u savršenom stanju. Ovo je greška vozača. Ne postoji mogućnost da je autobus proklizao na kolovozu, nema tragova kočenja. Autobus se zapalio s prednje strane. U samom autobusu su bile cevi za naftu", rekao je Pirgov i dodao da je požar izbio u prednjem delu autobusa, najverovatnije u sistemu grejanja.

On je još saopštio da je u 03:04 dobio informaciju o nesreći, a u 03:30 je stigao na mesto udesa, gde su bili vatrogasci i Hitna pomoć.

U nesreći je poginulo 46 putnika, a sedam je povređeno.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар