Nekome neradi,nekome uobičajeno radni Prvi maj

Veliki broj građana će predstojeći vikend spojiti sa prvomajskim praznicima, ali biće i onih koji koji će te dane provesti radno i bez odmora. Kako bi izbegli minus u kasi mnogi privatni preduzetnici već od ponedeljka otvoriće svoje radnje.

Za prodavce na pijaci kao i obično nema ni zime, ni vrućine, ali ni praznika. Na pijaci u Vranju, kažu, da će raditi i prvog i drugog maja, jer je svaki dinar važan.

 To potvrđuje i Dragan Krstić, prodavac: "Za nas praznika nema, mi kao proizvođači moramo da radimo i da prodajemo robu."

Bez odmora biće i deo zdravstvenih radnika koji će dežurati u urgentnim centrima, kovid ambulantama, ali i apotekama.

Lidija Živković , načelnica apoteke „Zdravlje",kaže: "Zdravstvenu zaštitu moramo pružiti 24 sata, uvek se dešavaju neočekivane situacije kada je ljudima neophodna naša pomoć; da izdamo određeni lek ili pomoćno lekovito sredstvo, tako da moramo biti našim sugrađanima na usluzi."

Radno će biti i za ugostitelje i radnike Centra za kulturu u znamenitom mestu Tršić, gde se tradicionalno održava prvomajski uranak.

 "Tršić će, kao i svake godine do sad, raditi sve dane praznika i očekujem sigurno da će znamenito mesto posetiti nekoliko hiljada ljudi," Miroslav Terzić, Centar za kulturu „Vuk Karadžić"

Zbog prirode posla, u dane državnog praznika i ovog puta radiće mnogi za koje odmora nema ni u neradnim danima.

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike