Neke firme svojim radnicima plaćaju teretanu, psihologa – gde je tu mesto startapu „Benefiti“

Vladimir Jelić i Dušan Vukanović osnovali su startap "Benefiti" koji omogućava da zaposleni bolje iskoriste nagrade i "plaćene benefite" koje im daje poslodavac.

Zaposleni mogu da, u okviru budžeta koje kompanija propiše, izaberu određenu povlasticu koja im je potrebna. 

Vladimir Jelić kaže za RTS da su među najčešćim sadržajima koje firme nude privatno zdravstveno osiguranje, pristup trening centrima, fit-pas kartica.

"Poslodavci pokušavaju da nagrade zaposlene, ali ne mogu da pokriju zaposlene sve sa jednim paketom benefita. Dešava se da poslodavci to uplaćuju a da zaposleni ne koriste", objašnjava Jelić.

Ideja startapa "Benefiti" jeste da se to promeni i da zaposleni izaberu ono što im je potrebno, ali da ne potroše više nego što poslodavac omogući.

Dušan Vukanović objašnjava da startap štedi i vreme i novac firmama, jer svako za sebe može da prilagodi plaćene sadržaje svojim potrebama.

"Slušamo šta su to potrebe zaposlenih i treba nam malo vremena da ih dodamo", naveo je Vukanović, dodajući da nas je pandemija naučila koje su vrednosti važne, pa se zaposleni sve češće interesuju "za benefite za porodicu, zdravlje, edukaciju".

Ovakve povlastice zaposlenima najčešće daju IT kompanije, multinacionalne kompanije i domaće privatne kompanije.

"Ne postoji globalni veliki igrač, možda je to prilika za nas, ali sada smo fokusirani na naše tržište. Kompanijama treba vremena da shvate sve to. Dosta benefita su onlajn prirode, psiholog, terapeut, fitnes instruktor, možda je to put ekspanzije, da i benefiti budu na daljinu kada se već radi na daljinu", naglašava Vukanović.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар