Nedeljko Todorović prognozira donosi li Božić Bata sneg i zahlađenje

Nedeljko Todorović je, gostujući u Beogradskoj hronici naveo da neće biti snega u Beogradu i nižim predelima tokom Badnjeg dana i Božića, ali da će doći do značajnog pada temperature u odnosu na današnji dan.

"U Beogradu negde oko ponoći jugoistočni vetar prestaje da duva, počinje severozapadni vetar, pristiže hladan vazduh, počinje pad temperature. Ako gledamo maksimalne temperature u odnosu na današnju koja je bila 18 stepeni, sutra će temperatura u jutarnjim časovima biti negde oko 5 ili 6 stepeni, a u toku dana temperatura bi polako dalje padala, u večernjim satima možda bi bila oko dva, tri stepena. To znači da bi razlika, gledajući onu maksimalnu dnevnu bila negde skoro 12 stepeni", navodi Todorović.

Govoreći o padavinama navodi da bi one bile slabo izražene u ovom prodoru.

"U jutarnjim satima biće vrlo malo slabe kiše, eventualno sredinom dana na pet minuta neka još slabija kiša, ali praktično veći deo dana će biti suv, ali značajno hladniji uz umeren severac", objašnjava gost Beogradske hronike.

Upitan da li će biti snega za Badnji dan i Božić odgovara da se sutra sneg ne očekuje u nižim predelima i Beogradu, ali da će sutra popodne, sutra veče padati u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije.

"Na Božić će biti suvo veći deo dana. Možda rano ujutru na krajnjem jugu, a noću između 7. i 8. januara opet bi jačala oblačnost sa juga i počeli bi i kiša i sneg u noćnim satima ka 8. januaru, i onda bi 8. 9. i 10. na praktično svim mestima Srbije padali kiša i sneg, pogotovo u brdsko-planinskim predelima, pa i u Beogradu će najverovatnije pored kiše biti i snega", navodi Todorović.

Na pitanje da li će ovaj snežni talas koji nas očekuje biti kao i prethodni odgovara da će ličiti na njega.

"Kada gledamo cirkulaciju kretanje vazdušnih masa i oblaka slična je situacija kao i pre 27 dana. Taj sneg će padati 8. 9. i 10 januara, samo je pitanje inteziteta i koliko će on dugo da pada. U svakom slučaju Beograđani mora da računaju na snežne padavine od 8. januara", poručio je gost Beogadske hronike.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике