Neće biti kontramitinga na dan posete Putina

Nebojša Stefanović je odgovarajući na pitanje novinara da li će tada biti održan kontramiting, rekao da će 17. januara, kao i nekoliko dana pre tog datuma, biti skupova.

"Nema nikakvih kontrmitinga, ima samo okupljanja građana u različitim danima po različitim pitanjima i različiti su oni koji organizuju ta okupljanja", istakao je Stefanović.

Kako je rekao, u Beogradu se održava veliki broj mitinga i protesta svaki dan, kao u svakoj noramalnoj zemlji i svi koji prijave skup mogu da ga organizuju.

Naglasio je da neće biti nikakvih kontrmitinga, jer mora da postoji neki miting i da onda u istom danu neko u blizini organizuje tim povodom skup, da bi to bio kontramiting.

Ministar policije navodi da pojedini hoće da kada to pričaju da asociraju na vreme Slobodana Miloševića i da se ljudi dele po tome da li idu na mitinge ili kontramitinge.

"Pa sad, ovi što se okupljaju za jedan cilj imaju pravoverni cilj i oni mogu, a ovi za drugi ne mogu i njima treba da bude zabranjeno i nedaj Bože da ih bude više od ovih prvih. Tako da nema nikakvih mitinga u istom danu, niti u jednom danu. Neka svi drže mitinge kad god žele ako nema nasilja, jer to nikome nećemo dozvoliti, već samo mirno i dostojanstveno neka izraze slobodno svoje želje kao svakoj demokratskoj zemlji", poručio je Stefanović.

Naglasio je da sadašnja vlast za razliku od prethodne ljude na protestima ne poliva vodom i suzavcem, niti ih bije pendrecima i ispaljuje gumene metke.

Dodaje da MUP obezbedi godišnje više od 10.000 različitih manifestacija, a zajedno sa sportskim više od 100.000.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike