Ne zna se ko je obesio psa u Trsteniku

Na novom, betonskom mostu preko Zapadne Morave, gde su prema nezvaničnim informacijama proteklog vikenda načinjene fotografije obešenog psa, o tragovima brutalnosti nepoznatog počinioca svedoče presečeni najlonski kanapi. Ko je i zašto obesio psa, ko je telo uklonio, a ko postavio slike na društvene mreže odgovora nema.

„Ja sam dugogodišnji odgajivač pasa, 35 godina držim pse. Kako sam ja video čini mi se da je to neki poenter, upravo rasa koju ja držim. I to mi je palo još teže", kaže Dragan Tanasijević iz Trstenika. "Sam čin je strašan. To ne može da uradi čovek zdravog razuma", dodaje on.

„Čuo sam preko društvenih mreža. Srećom nisam bio da to vidim", kaže Dragan Radovanović iz Trstenika: „To je mnogo loša i ružna stvar. Graniči se sa nekim bolesnim stanjima i ovde stvarno društvo treba da se razmisli ko to radi. Pitanje je šta treba učiniti u praksi da se ovakve stvari više ne bi događale."

Uprkos brojnim i burnim reakcijama javnosti na društvenim mrežama, u stvarnom životu ona je izostala. U Opštinskom tužilaštvu i Policijskoj stanici u Trsteniku, koji su po zakonu ovlašćeni i dužni da preduzmu odgovarajuće korake, kažu da saznanja o ovom događaju nemaju jer nikakva prijava do sada nije podneta.

Ne moramo svi biti ljubitelji životinja ali trebali bi da znamo da je njihovo zlostavljanje i ubijanje u naš pravni sistem od 2006.godine uvršteno kao krivično delo, za koje je uz novčanu, zaprećena i kazna zatvorom do godinu dana, u težim slučajevima čak do tri.

Statistika kaže da je za prvih sedam godina primene zakona u Srbiji podneto 840 prijava protiv punoletnih lica, a osuđeno 141, od čega polovina uslovno, a tek sedam na kaznu zatvora.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike