NDMBGD: Nepoznate osobe pokušale upad u naše prostorije

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da su nepoznate osobe pokušale da provale u prostorije te organizacije i taj incident ocenila kao direktnu posledicu medijske kampanje vlasti protiv njih.

Kako se navodi, upad u prostorije pokušan je u ranim jutarnjim časovima a komšije su primetile dve osobe koje su pokušale da uđu preko terase, napravivši manju štetu i odnevši obeležja i dve zastave Grada Beograda i inicijative.

„Inicijativa Ne davimo Beograd nalazi se godinama na udaru režimskih medija i čelnika Srpske napredne stranke. Prethodnih dana naši aktivisti bili su meta napada Gorana Vesića zbog ukazivanja na planiranu seču šume u Košutnjaku, prodaju gradskih simbola kao što su Beograđanka i Sava Centar, te ukazivanja na probijanje rokova i preskupe rekonstrukcije gradskih ulica“, navodi se.

Inicijativa tvrdi da provladini tabloidi doprinose atmosferi linča kojom vlast želi da zastraši one koji se usude da govore o štetnim projektima ili kršenju zakona.

„Ovaj napad na prostorije Ne davimo Beograd vidimo kao direktnu posledicu ovakvog medijskog blaćenja, ali ne isključujemo ni mogućnost da su nepoznati počinioci radili po nalogu vlasti, što se nadamo da će policija istražiti i utvrditi“, dodaje se.

O incidentu je obaveštena policija koja je izvršila uviđaj.

(Novi magazin)

Napišite komentar