NATO: Ostajemo u kontaktu sa Vučićem i Kurtijem

Šef Alijanse Jens Stoltenberg je kazao da NATO pozdravlja nedavno postignut sporazum o deeskalaciji i napredak na severu postignut uz posredstvo EU i naveo da misija Kfor ima ključnu ulogu u obezbeđivanju efikasne implementacije dogovorenog i da NATO ostaje čvrsto posvećen stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Kako se navodi, NATO će ostati u bliskom kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem o potrebi deeskalacije, pokazivanja uzdržanosti i povratka dijalogu.

"NATO snažno podržava dijalog pod pokroviteljstvom EU i druge napore sa ciljem da se normalizuju odnosi Beograda i Prištine kao jedinog puta da se postigne trajan politički sporazum i stabilnost u regionu", navodi se u saopštenju.

Stoltenberg je pozdravio i saradnju EU i NATO kao odlučan primer strateške saradnje između dve organizacije.

Ovu objavu Stoltemberga retvitovao je i Lajčak, navodeći da je da mu je drago što je Stoltenberga izvestio o juče postignutom sporazumu.

"Zahvalio sam KFOR-u zbog njegove važne uloge i doprinosa. Saradnja EU i NATO je ključna u regionu jer delimo zajedničke ciljeve", istakao je Lajčak.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар