Nasufović u ramazanskoj poruci: Gledanjem u svoje srce upoznajemo sebe

"Time čovek dobija snagu da obori svoj pogled od svega i usmeri ga prema svoj srcu", rekao je Sead Nasufović u Bajrakli džamiji u Beogradu i podsetio da je danas po verskom kalendaru poslednji dan meseca Ramazana, a sutra 1. Ševal, odnosno prvi od tri dana Ramazanskog bajrama.

Kako je rekao, gledanjem u svoje srce upoznajemo sebe, a to je, kako kaže, baš suprotno od svega onoga čime je moderan čovek danas okupiran.

"Gledanjem u sebe imali smo priliku da vidimo istinu o nama, našem realnom stanju, pravim i lažnim prijateljima, bitnim i nebitnim poslovima u koje život trošimo", rekao je Nasufović.

Sutrašnji dan, kao i ostali dani Bajrama traže da podignemo svoj pogled i usmerimo ga na sve one koje nađosmo kao prave prijatelje u svom srcu, kazao je Nasufović i poručio vernicima da pohrle svom ocu, majci, bratu, sestri, bračnom drugu, deci i svakom čoveku od čijeg su "zla jezika i ruku sigurni".

"A ako najmiliji nisu među živima, onda im pođimo do mezara (groblja) i selam ih nazovimo i dovu im pred dušu poklonimo", poručio je Nasufović.

On je naveo da su ljudi u prethodnim mesecima, zbog epidemije koja još traje u najvećem delu sveta, naučili i osetili svu gorčinu samoće i poručio da zato treba da se poštuje svaki čovek i pomogne siromah i putnik namernik.

"Ne zaboravimo da je ljudska civilizacija počela onog trenutka kada je čovek čoveku pritekao u pomoć", ukazao je Nasufović.

Nasufović je u ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije, muftija, imama, veroučitelja, kao i u lično ime svim pripadnicima islama poželeo srećne dane Bajrama, kabul, dobro zdravlje i svaki uspeh.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike