Nasufović čestitao Kurban-bajram: Previše smo uprljali obraze pa nam je maska jedino rešenje

Sead Nasufović u poslanici podseća da vernici dočekuju Kurban-bajram u jeku epidemije i kada su na snazi posebne mere, ne samo u Srbiji, već i u celom svetu.

Smatra da od odgovornosti niko nije oslobođen, jer nismo dovoljno "promicali dobro", a odvraćali od zla i javnog nemorala. "Teško je i skoro nemoguće reći ko je kriv, a ko nije, ali sam zato siguran da smo svi manje ili više odgovorni", kaže Nusufović.

"Čini mi se, a neka mi niko ne zamjeri, da smo kao ljudi i previše obraze uprljali, te nam je maska na licu jedino rješenje za sada. Zato, ovog Bajrama učinimo napor i uložimo svu snagu i znanje da očistimo i sačuvamo svoj i tuđ obraz, jer bez obraza prestajemo biti ljudi", poručio je Nasufović.

Istorija, kako ističe, ne pamti prosječnost, ali će pamtiti najbolje i najgore među nama.

"Upravo je takva priroda stanja u kojem se nalazimo, pa nam kao pojedincima i kao društvu daje šansu da se izrazimo riječju i djelom kao najbolji ili kao najgori. Sredine nema", smatra Nusufović.

Kurban-bajram počinje sutra, 31. jula, i trajaće četiri dana, a čestita se tradicionalnim pozdravom: "Bajram šerif mubarek olsun!".

Povodom predstojećeg praznika, čestitke su uputili i republički i pokrajinski zvaničnici.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike