Nastavljeno suđenje Papiću, svedočio Rebić

Goran Papić je optužen za trgovinu uticajem, odnosno da je uticao da se Marku Miljković, koji je sada optužen za niz teških dela, vrati istog dana blindirano vozilo koje mu je bilo zaplenjeno.

Vladimir Rebić je na suđenju rekao da je Papića upoznao kao pratnju bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kao i da je znao samo da je postojala naredba da se Miljković sasluša zbog pretnji njihovom kolegi iz Žandarmerije.

Danas je skoro dva sata svedočio i bivši načelnik UKP-a Dejan Kovačević.

On je naveo da ga je načelnik beogradskog UKP-a Milenko Munižaba pozvao i preneo mu da ga je zvao Papić i da je rekao da Miljkoviću treba da se vrati automobil.

Munižaba je, prema svedočenju Kovačevića, naveo da je Papić rekao da je taj zahtev došao "odozgo".

Sud je na današnje suđenje pozvao i tadašnjeg ministra Nebojšu Stefanovića, ali on nije došao, jer mu nije uručen poziv, a sudija je najavio da će on biti pozvan preko radnog mesta na sledeće suđenje koje je zakazano za 14. jun.

Papić je optužen za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od četiri godine zatvora i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Papić je uhapšen 9. marta, a pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno da je zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom optužen da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike