Nastavljeno suđenje Koluviji, saslušano dvoje svedoka

Šef transporta u "Jovanjici" Mirjana Arsić rekla je da je, kao i većina zaposlenih, dobila službeni telefon marke "Blekberi" i da na njemu nije imala "Razgovor", ali da je tu aplikaciju imala pre, na privatnom telefonu.

Sa tog privatnog telefona je, kako je ispričala, samo jednom komunicirala sa Koluvijom, preko aplikacije "Telegram", jer je "bilo nešto sporno povodom prve plate".

Upitana gde joj je sad službeni telefon, Arsićeva je rekla da ga je koristila i posle hapšenja Koluvije 13. novembra 2019, ali da joj je dve godine kasnije pao i polomio se, i sad je kod njenog prijatelja Božidara Cvetkovića, takođe zaposlenog u "Jovanjici", koji je pokušavao da ga popravi.

Ona je navela i da nema sačuvanu komunikaciju sa Koluvijom na privatnom telefonu, kao i da mu nikad nije slala šifrovane poruke, a da na "Blekberiju" nije imala instaliran "Razgovor".

Svedok Saša Grnčarski, koji je bio šef voznog parka "Jovanjice" od septembra 2019. godine do 13. novembra, kada je uhapšen Koluvija, rekao je da mu je službeni telefon "verovatno" ostao na radnom mestu, kao i neke lične stvari, kad je policija tamo upala.

"Zaboravio sam ga, zateklo me kao u nekom filmu, u životu to nisam doživeo", rekao je Grnčarski, objašnjavajući da ga je policija smestila na zadnje sedište automobila BMW, pored Koluvije, koji je imao ruke vezane lisicama iza leđa, i tu su bili oko tri sata, da bi ga posle prebacili u trpezariju firme, i tu je bio do 23 časa.

Odbrana Koluvije zatražila je da se kao svedok sasluša tadašnji zamenik načelnika Službe za specijalne istražne metode MUP Tomislav Radovanović, ali se postupajući tužilac tome usprotivio, tvrdeći da je taj policijski oficir svojim izjavama u javnosti sebe diskreditovao u ovom slučaju.

O svedočenju Radovanovića odlučiće sudsko veće, a sledeće ročište zakazano je za 9. jun.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike