Nastavljeno suđenje Dijani Hrkalović, pregledan snimak razgovora ubijenog advokata Ognjanovića

Na snimku koji je nastao u sklopu operativne obrade "Mangusta", a koji je dokaz u ovom postupku, vidi se i čuje kako razgovaraju advokat Dragoslav Miša Ognjanović i Dragoslav Miloradović. Obojica su kasnije ubijena, a snimak je nastao 2018. godine.

Tužilaštvo u optužnici tvrdi da je Dijana Hrkalović naložila da se izbriše 39 minuta sa tog snimka, u toku kojih se pominje njeno ime.

Video snimak traje skoro dva sata, a na njemu se čuje da Ognjanović i Miloradović između ostalog pričaju o Luki Bojoviću, sastancima Dijane Hrkalović sa Darkom Elezom, Velji, ali i njenim eksplicitnim fotografijama.

Naime, Ognjanović je pričao da je Hrkalovićeva nekom policajcu slala svoje fotografije na kojima je oskudno obučena, te da je on Ognjanoviću samo pokazao te fotografije iz svoje ruke, nakon čega je advokat, kako se čuje na snimku, pohvalio njen fizički izgled.

U jednom trenutku čuje se kako Ognjanović kaže "postojalo je sedam mesta, a Hrkalovićeva se pobrinula za pet", a za ovu rečenicu tužilaštvo tvrdi da je dokaz da je Hrkalovićeva uništila video materijal sa pet kamera koje su snimile ubistvo Vlastimira Miloševića.

Za ubistvo Miloševića su bili optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali su oslobođeni optužbe.

Takođe, Ognjanović je rekao za Hrkalovićevu da ima dijagnoze. 

Branilac optužene Hrkalović Vladimir Đukanović je rekao da pregledani snimak nema nikakve veze sa optuženom, dok je Hrkalovićeva rekla "nije mi bilo prijatno da slušam, po meni ovo nije ništa specijalno i ništa vredno komentarisanja". 

Drugooptuženi Milenković je naveo da je postupao po zakonu i poslao ceo video snimak u tužilaštvo.

Sudija je sledeće suđenje zakazala za 20. februar.

Optužena Dijana Hrkalović, kao i nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić i drugooptuženi bivši načelnik za specijalne istražne metode Dejan Milenković su tokom iznošenja svoje odbrane negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Sud je Dijani Hrkalović ukinuo kućni pritvor sa elektronskim nadzorom 6.juna u kom je bila od 31. marta i odredio joj meru zabrane napuštana boravišta.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike