Nastavljena sednica o rebalansu, prvo poslanička pitanja

Šef poslaničke grupe Zeleno levi blok, Radomir Lazović, pitao je Ministarstvo zaštite životne sredine šta su tačno uradili i koje su mere podneli kako bi smanjili zagađenje vazduha.

Lazović je ponovio to pitanje, jer, kako je naveo, do sada nije dobio odgovor od nadležnih.

On je zamenici šefa poslaničke grupe SNS Marini Raguš poklonio knjigu "Vazduh kao zajedničko dobro" jer, kako je naveo, više puta nije dobio pravo da joj replicira u sali i ukaže na problem zagađenja.

Pitao je i u vezi sa Zakonom o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja, čija je primena odložena do 2024.godine, a to je važno jer predviđa kontrolu najvećih zagađivača, a njegovo nesprovođenje je signal da, kako je rekao, zagađivači mogu nastaviti da "truju građane".

Lazović je tražio i odgovore od MUP-a i republičkog javnog tužioca povodom izjava Veljka Belivuka koji je rekao da je najviš vrh uključen u rušenje u Savamali.

Šef poslaničkog kluba Dveri Boško Obradović pitao je premijerku šta će uraditi po pitanju štrajka u Pošti Srbije, kao i po pitanju štrajka prosvetnih radnika.

Interesovalo ga je šta je sudbina inicijative o nacionalizaciji NIS-a, te da li će Srbija preuzeti ili će ga preprodati kompanijama na zapadu.

Pitao je i da li je tačno da će cena struje za privredu biti povećana, kao i kakve je sporazume nedavno u Berlinu potpisala premijerka Ana Brnabić.

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike