Nastavlja se rekonstrukcija Opšte bolnice u Leskovcu – šta to znači za pacijente

Posle pola veka Opšta bolnica u Leskovcu će dobiti potpuno novi izgled i opremu. U prvoj fazi radova zamenjeni su krov i stolarija, a urađena je i nova fasada.

Druga faza radova podrazumeva kompletno unutrašnje uređenje bolnice i nabavku savremene opreme, a za to su obezbeđene četiri i po milijarde dinara.

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu dr Nebojša Dimitrijević rekao je da bi radovi u drugoj fazi do kraja godine trebalo da počnu.

"Rok za završetak radova je dve godine, tako da očekujemo da ova zgrada, koja ima 30.000 kvadrata, bude kompletno rekonstruisana, od prizemlja do šestog sprata", naveo je Dimitrijević i dodao da će biti nabavljena i nova oprema.

Dimitrijević je naveo da očekuje da će bolnica dobiti i magnetnu rezonancu i nove skenere i rendgen aparate, a na raspolaganju će biti i nove operacione sale i novo odeljenje intenzivne nege.

"To će koristiti ne samo stanovnici Jablaničkog okruga, nego i stanovnici iz Pčinjskog okruga i severnog Kosova", naveo je Dimitrijević.

Istakao je da će tokom radova bolnica raditi u smanjenom kapacitetu, ali će gledati da pacijenti što manje osete da se bolnica rekonstruiše.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар