Narodna stranka povodom ‘Afere Indeks’: Nedopustivo ‘urušavanje Kragujevca’

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu je danas povodom „Afere Indeks“ saopštio da je nedopustivo „urušavanje Kragujevca… kroz prizmu ma kojih afera u beskonačnom trajanju i smenjivanju“.

U saopštenju piše da država ni za 12 godina nije uspela da „reguliše“ „Aferu Indeks“ koja je izbila u februaru 2007. godine još nije okončana, jer posle izircanja prvostepene presude u petak, tek sledi početak procesa u Apelacionom sudu u Beogradu.

„Nedopustivo je da, zbog raznih neadekvatno rešavanih, beskonačnih i sukcesivnih afera, bilo koji od državnih univerziteta bude predstavljan kao državna varijanta poznatog Megatrenda“, piše u saopštenju, uz podsećanje da „najbrojniji kadrovi u Vladi Srbije upravo i potiču sa Megatrenda, ali i Kragujevac ima svoje kadrove, poput ministra Vulina – diplomca Pravnog fakulteta u Kragujevcu“.

Gradski odbor Narodne stranke je ocenio da afere „demorališu građane i urušavaju državne institucije“ i zaključio da Srbiji ne treba „vlast afera“, već „vlast sposobna za efikasna, sistemska i pravična rešenja koja ne smeju da obesmišljavaju i koče život“.

(Novi magazin)

Napišite komentar