Naredna dva dana nestabilno s pljuskovima, moguć je i grad

U Srbiji će sutra i u četvrtak, 13. i 14. juna biti nestabilno s pljuskovima s grmljavinom i lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Kratkotrajne vremenske nepogode biće sa količinom padavina preko 20 milimetara za tri sata, olujnim vetrom, sugradicom i gradom, navodi RHMZ.

Sutra će biti promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije. Ujutru na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode s olujnim vetrom, obilnijim padavinama i sugradicom i gradom.

Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od 16 do 22 stepena, a najviša dnevna od 27 do 33 stepena.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, od sredine dana s pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima grada su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa olujnim vetrom, obilnijim padavinama i pojavom sugradice i grada.

Jutarnja temperatura biće oko 22 stepena, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

U Srbiji se u četvrtak i petak očekuje malo svežije vreme, a zatim će temperatura ponovo biti u porastu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju, za sredu, 13. jun:

Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Reumatski bolovi kao i bolovi u mišićima su mogući kao meteoropatske reakcije.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike