Najbolji padobranci su u Vojsci Srbije

Padobranska ekipa Vojske Srbije "Nebeske vidre" osvojila je treće mesto i u ekipnoj konkurenciji bronzano odličje Memorijalnog kupa "Pet zvijezda", koji je takođe održan na sportskom aerodromu "Zalužani".

Zastavnik Siniša Mićić pripadnik 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade Vojske Srbije i član Padobranske ekipe Vojske Srbije "Nebeske vidre", danas je imao višestruki razlog za slavlje.

"Osvojio sam prvo mesto na 56. državnom padobranskom prvenstvu Srbije. Za mene je ovo veliki uspeh, ali i ekipni uspeh mi je vrlo bitan, jer se pripremamo za veliko takmičenje koje ovog meseca imamo u Kini", istakao je zastavnik Mićić, dodajući da je danas upisao 5.522 skok u svojoj tridesetogodišnjoj padobranskoj karijeri.

Starijem vodniku Dejanu Cvetkoviću koji je zauzeo drugo mesto ovo je prva medalja u pojedinačnoj konkurenciji. 

"Medalja koju sam osvojio je ne samo moj, već i uspeh cele Padobranske ekipe „Nebeskih vidri" sa kojom treniram", rekao je stariji vodnik Dejan Cvetković.

Takmičari iz Srbije koji su se nadmetali za državna odličja došli su iz Padobranske ekipe Vojske Srbije "Nebeske vidre", Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" i Aerokluba "Naša krila" iz Paraćina. 

Prvo državno prvenstvo Srbije u padobranstvu održano je 1949. godine u Rumi, a Memorijalni kup "Pet zvijezda" održava se sedmi put, kao znak pomena na stradanje petorice članova Padobranskog kluba "Banjaluka" na aerodromu "Zalužani" 2012. godine.

Na oba takmičenja učestvovalo je oko 65 padobranaca iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Švedske i Nemačke, a od toga 30 njih borilo za državnog prvaka Srbije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike