Najbolja mlada naučnica radi na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu

Titula najboljeg mladog naučnika Srbije za 2019. pripala je  dr Aleksandri Cvetanović na osnovu kvaliteta njenog dosadašnjeg naučnog rada, merenog kroz broj i kvalitet publikacija, angažovanosti na domaćim i inostranim projektima, ostvarenoj saradnji sa naučnim institucijama širom sveta, kao i na osnovu doprinosa koje njeno istraživanje pruža Dunavskom regionu, navedeno je u saopštenju Tehnološkog fakulteta.

Cvetanovićeva je, kao naučna saradnica angažovana na studijskom programu farmaceutsko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, a bavi se istraživanjem u oblastima farmakološki aktivnih komponenata prirodnog porekla, ekstrakcije, savremenih ekstrakcionih sistema, kao i biološke aktivnosti prirodnih proizvoda.

Svečana ceremonija uručenja nagrade je održana u Bukureštu u prisustvu velikog broja rektora evropskih Univerziteta, predstavnika Federalnog Ministarstva za nauku istraživanja i ekonomiju Austrije, kao i koordinatora za obrazovanje u okviru Dunavske strategije iz Brisela, navedeno je u saopštenju.

Cvetanovićeva je izjavila da osvojeno priznanje "predstavlja dodatni podstrek za buduća dostignuća, ali i snažnu platformu za uspostavljanje čvrstih odnosa sa mladim naučnim snagama iz Dunavske regije i ovog dela Evrope".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike