Nagrade za novinare RTS-a na Medijskom forumu u Topoli

Dopisnik iz Kraljeva Ratko Bečki nagrađen je za reportažu "Dečji sokak", urednica Jutarnjeg programa Dušica Tasić za priču "Pavličine, selo bez ljudi", a posebnu nagradu za doprinos borbi protiv depopulacije Branko Stanković, urednik emisije „Kvadratura kruga".

"Zadatak novinara jeste da priča o onome što vidi kako bi se možda nešto promenili, kako bi možda bilo više ljudi i u selima koja su u ovom trenutku skoro zaboravljena", kaže urednica Jutarnjeg programa RTS-a Dušica Tasić.

Naš kolega iz dopisništva u Kraljevu Ratko Bečki smatra da mediji mogu da pomognu: „Brojnim akcijama možemo da jednostavno probudimo svest kod naroda koliko je taj problem gorući, koliko je veliki i da probamo da ga rešimo."

"Nagrada je uvek podrška, ali i obaveza, jer s obzirom ko nosi ime ove nagrade to ime obavezuje i tera da se borimo i dalje, mi rečima, a država delima protiv bele kuge",kaže Branko Stanković, autor emisije „Kvadratura kruga".

"Ove godine smo imali tu sreću da je ponuda bila takva da su se zaista nagrađeni radovi izdvojili svojim kvalitetom", ističe član žirija Aleksandar Avramović.

 

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike