Nagorno-Karabah: Jermenija i Azerbejdžan daleko od prekida vatre

Azerbejdžanske oružane snage nastavile su intenzivno artiljerijsko granatiranje severnih i jugoistočnih pravaca linije kontakta u Nagorno-Karabahu, napisala je na svojoj stranici na Fejsbuku sekretarka za štampu Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanijan.

"Relativno stabilna napetost nastavila se preko noći u konfliktnoj zovi Arcah- Azerbejdžan", rekla je Stepanijan, prenosi TAS S.

"Ujutro je neprijatelj nastavio aktivnu artiljerijsku vatru u severno-jugoistočnim pravcima", dodala je sekretarka.

S druge strtane, azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Jermenija granatirala četiri okruga oko Nagorno-Karabaha.

"Oštro kršeći režim humanitarnog prekida vatre, jermenske oružane snage granatiraju teritorije okruga Goranbodž, Terter, Agdam i Agdžabedin", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane, prenosi TAS S.

Na razgovorima, kojima je posredovala Rusija održanim u Moskvi 9. oktobra, Azerbejdžan i Jermenija dogovorili su se o prekidu vatre.

Odluka je stupila je na snagu u subotu, 10. oktobra u 12.00 po lokalnom vremenu iz humanitarnih razloga, kako bi se razmenili zatvorenici i pronašla tela ubijenih u borbama.

Međutim, obe strane se međusobno optužuju za kršenje sporazuma.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar