Nađi me u Narodnom muzeju

Po ugledu na značajne svetske muzeje, čija se prepoznatljivost gradi na određenom umetničkom delu Narodni muzej u Beogradu za svoj zaštitni znak izabrao je "Devojku u plavom", jednog od najprepoznatljivijih umetnika srpskog romantizma.

"Počinjemo ovu aktivnost kako bi se posetilo mesto gde je izložena ‘Devojka u plavom’, čuvena slika Đure Jakšića, podsećajući sve zainteresovane upravo da vas Đura Jakšić sve čeka u Narodnom muzeju, gde se može posetiti kad god se ima slobodnog vremena", kaže viši kustos Narodnog muzeja Lidija Ham.

Fotografije "Devojke u plavom" biće izložene širom prestonice uz poruku "Nađi me".

"’Nađi me’ znači upravo to približavanje, te emocije, to osećanje umetnosti, to osećanje i drugih umetnosti poput arheologije, shvatanje šta to jeste naše tlo, šta to jeste Srbija koja je iznedrila zaista izvanredne nalaze", ukazuje v. d. direktora Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković.

Kao i svi nacionalni muzeji i naš Narodni okrenut je savremenicima i spreman da se prilagodi navikama novih generacija. Narednog meseca i bez dodatne motivacije očekuju veliki broj posetilaca jer biće izložba dela vajara Ivana Meštrovića.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike