Načelnik Školske uprave savetuje male maturante, ponesite hemijsku olovku i dosta strpljenja

Prvi su školske klupe napustili maturanti gimnazijalci, 27. maja, 3. juna učenici završnih godina srednjih stručnih škola. Još samo tri dana su ostala do kraja školske godine za osmake, a ostalima je poslednji dan škole 24. jun. 

Dragan Filipović, načelnik Školske uprave rekao je gostujući u Beogradskoj hronici da su u toku velike pripreme za  završni ispit za malu maturu i najavio da test nije težak.

"Brzo smo zaboravili ove dve godine kada su deca onlajn pohađala nastavu jer već sedam, osam meseci idemo regularno u školu. Oni koji su radili testove imali su obzira za sve ono što nam se dešavalo u prethodnom periodu", istakao je Filipović.

Prema njegovim rečima, ideja je takva s obzirom na period unazad, da probna matura bude ozbiljnija, a test na maturi nešto lakši. Mada, naglašava da su đaci generalno dobro uradili i probnu maturu.

Istakao je da će se mala matura održati 26., 27., 28. juna i da je to nešto kasnije nego inače zbog produžetka školske godine za nedelju dana jer je produžen raspust u novembru.

Filipović naglašava da će ceo proces biti gotov do 15. jula i da roditelji malih maturanata tek tada mogu da pakuju koferi za odmor.

Kaže da će žalbe moći da se podnose od 29. juna, a konačna lista se može očekivati 5. jula. Liste želja, će se popunjavati, kako je napomenuo, 5.,6., i 7. jula, a pored onlajn popunjavanja lista želja nije ukinuto ni popunjavanje dolaskom u školu.

Načelnik Školske uprave, koji je i sam roditelj jednog maturanta, savetuje male maturante da budu strpljivi i da ne žure.

"Razumem njihovu tremu. Budite strpljivi, vratite se još jednom, nemojte da završite test za sat vremena i hemijskom radite zadatke", istakao je Filipović. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike