Načelnik Policijske uprave Novi Sad: MUP o tuči u Novom Sadu obavestio Tužilaštvo istog dana

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić izjavio je danas da su „apsolutno netačne“ tvrdnje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, prenete u medijima, da je novosadska policija prvi put 4. septembra obavestila to tužilaštvo o slučaju prebijanja mladića avgusta u Jevrejskoj ulici.

„Osnovno javno tužilaštvo je o događaju obavešteno istog dana, tačnije čim su lekari završili sve preglede i zvanično konstatovali stepen povreda oštećenog, vođa smene u Policijskoj ispostavi Stari grad Tijana Popović je telefonom o svemu obavestila zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić koja je događaj kvalifikovala kao krivično delo teška telesna povreda“, izjavio je Šušnjić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je prenelo da je on dodao da to potvrduje uvid u listing poziva 24. avgusta s dežurnog telefona u Policijskoj ispostavi Stari grad.

Šušnjić je rekao da je policijska službenica Tijana Popović spremna da sve potvrdi i na poligrafskom testiranju, i pitao zamenicu osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić da li je spremna da uradi isto.

(Novi magazin)

Napišite komentar