Na ulicama Srbije novih 400 policajaca-pozornika

U Policijskoj upravi za grad Beograd poslove policajca u zajednici – pozornika do sada je obavljalo 58 policijskih službenika, a od 1. januara im se pridružilo još 170 mladih kolega koji su završili osnovnu policijsku obuku u Centru za obuku u Sremskoj Kamenici.

Centar je, po prvi put, polaznike osposobljavao za rad na mestu pozornika, pa su kandidati u toku obuke prošli specifične module u oblasti rada policije u zajednici, problemski orijentisanog rada i veština komunikacije i stekli potrebna znanja i veštine neophodne za obavljanje svog posla.

Aleksandar Vulin je, obraćajući se pozornicima, naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić od MUP-a tražio da ulice budu sigurne i mirne, da zakon štiti podjednako sve.

Zahvalio im se što je njihov izbor bio da rade kao policajci u zajednici, da budu sa onima kojima je pomoć potrebna svakog dana.

"Izabrali ste da pomažete onima kojima je pomoć potrebna, izabrali ste da budete uz najslabije, zato vi morate da budete najjači. Upoznajte svoje ulice, svoje ljude, čuvajte svačiji obraz i svačije dostojanstvo. Ne brinite o položaju i snazi onog sa kim pričate, brinite samo o zakonu i zemlji koju čuvate. Koliko vas budu voleli toliko će vas poštovati", istakao je Vulin.

Novim kolegama pozornicima je poručio da ispred njih ne ide strah već poštovanje. 

"Država Srbija je ponosna na vas, predsednik Aleksandar Vučić je ponosan na vas, svi mi smo ponosni na vaš izbor i učinićemo sve da vam život bude jednostavniji, a dužnosti koje su pred vama lakše za rešavanje", poručio im je ministar.

Od Nove godine novih 400 pozornika širom Srbije

Policajac Aleksandar Popović iz PS Vračar, koji već nekoliko godina radi kao pozornik, kaže da je suština njihovog posla da slušaju građane i u pravom smislu te reči budu njihov servis.

Novi pozornici koji su na dužnost stupili 1. januara ove godine i koji će u narednom periodu obavljati svoj posao uz pomoć i savete starijih kolega, Mirjana Grujuć iz PS Obrenovac i Aleksandar Lapčević iz PS Batajnica, slažu se da je jako bitno uspostaviti partnerski odnos sa građanima kako bi, zajedno unapredili njihovu bezbednost.

Policijske poslove „policajca u zajednici" u Srbiji je, do kraja prošle godine, obavljalo 390 policijskih službenika, a od 1. januara poslove policajca pozornika obavljaće još 400 policijskih službenika, koji će biti raspoređeni u svim većim gradovima u Srbiji.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike