Na svoj Međunarodni dan, mecinske sestare i tehničari poručuju-ozbiljni smo profesionalci!

U Kovid bolnici u Kruševcu, u protekle dve godine,  teška i neizvesna borba za svakog pacijenta. Uz lekare, sestre i tehničari na istom zadatku.

Svetlana Milojević, medicinska sestra, kaže: "Doživljavali smo i tugu i radost . Emocije su bile pomešanae, uvek. Plakali smo, smejali se sa njima,  bilo je svega. Motiviše me jako dobar kolektiv,  kolegijalnost,  stručnost lekara koji su tu da nam pomognu i naš najveći uspeh je oporavak pacijenta."

"Da nije njih, verovatno bi smo i mi negde zalutali u našoj profesiji. Izuzetno kvalitetan rad pokazuju medicinske sestre i tehničari, pogotovo sad, u ovom teškom vremenu, kada smo imali kovid pandemiju gde su stvarno bile požrtvavane ," naglašava Goran Mitrović, infektolo.

Osim požrtvovanosti, tu su i stručnost i empatija.

 Gordana Dragošev, glavna medicinska sestrau kruševačkoj  Kovid bolnici, ističe da čitav radni vek rade taj posao, da će  nastaviti sa daljim obrazovanjem o obukama zbog unapređenja  profesije. "Ali ono što se promenilo je što je nas zajednica shvatila, da postoje ozbiljni profesionalci, medicinske sestre i tehničari koji rade u ozbiljnoj kliničkoj praksi sa ozbiljnom operaturom, sa ozbiljno kritično obolelim pacijentima ," ocenjuje Gordana.

Za život se profesionalno bore svakodnevno, ali su pronašli i vremena da doprinos daju i na daskama koje život znače.
Bojana Kostić , medicinska sestra, objašnjava:"Cilj nam je bio da što više prikažemo  gledaocima kroz šta smo mi to sve prošli , kroz istoriju , sve do dana današnjeg."Na pitanje kakva je medicinska sestra današnjice, odgovara:" Jedna jaka ,samostalna žena, ja je tako vidim,  sposobna i spremna na neočekivane situacije ."

Za sestru Anu Stevanović lepo je kad  ode kući  srećna, punog srca."Preporučujem da se više ljudi odazove ovom pozivu, jer stvarno vredi."
Onima koji su najviše zavredeli u proteklih godinu dana, uručene su povelje "Čuvari života ", priznanje za izuzetan doprinos  posebne zasluge u profesiji.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike