Na krosu RTS-a kroz Srbiju učestvovalo više od pola školske populacije

Za pobedu, za medalju, ali pre svega zbog druženja i zdravlja. Trčalo se danas u celoj Srbiji od Subotice do Preševa. Više hiljada osnovaca, ali i predškolaca uglavnom na svojim terenima na krosu RTS-a. Leskovac se i ove godine pokazao kao dobar organizator, a školarci zadovoljni neki što su učestvovali, a neki što su pobedili.

 

"Ja mnogo volim da trčim i danas mi je bilo lepo".

"Ja sam danas pobedila i bilo mi je lepo", kažu anketirani đaci.

„Od 25. juna do drugog jula imamo kamp đaka iz dijaspore koji će biti ovde naši gosti", navodi Aleksandar Pejčić, koordinator krosa RTS-a u Leskovcu.

Osnovci škole Braća Vilotijević trčali su u kraljevačkim Borićima. Mnogima je ovo bio dobar trening za predstojeća takmičenja:

"Dosta mi znači što mi ovo dođe kao priprema za republičko takmičenje u atletici sa drugarima."

Učenici osnovne škole Avram Mrazović iz Sombora od početka učestvuju na RTS-ovom krosu. I ove godine su pokazali da se na njih treba ugledati.

"Učesnici smo zato što smatramo da je ovo jedna dobar projekat, jedna dobra ideja i da deca treba da učestvuju i da trče", ističe Maja Sekulić, direktorka OŠ „Avram Mrazović iz Sombora.
Masovan odziv na ovoj jedinstvenoj manifestaciji bio je danas i u Čačku i Paraćinu.

"Trudimo se da gajimo ljubav prema sportu, vežbanju tako da mislim da se to videlo i na današnjem krosu", navodi Nataša Stefanović, učiteljica OŠ "Momčilo Popović Ozren" iz Paraćina.

"Odziv je skoro stopostotan tako da hvala deci, hvala svim mojim nastavnicima", zadovoljan je Milko Ikonić, direktor OŠ "Vuk Karadžić" iz Čačka.

Bez trčanja nema zdravlja. Svako može da trči bitno je samo početi. Zato je kros RTS-a važan jer će ovim dečacima i devojčicama ostati trajno u sećanju.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike