Na javnoj prezentaciji o gondoli u gradskoj upravi incidenti i rasprave

U zgradi uprave grada Beograda u toku je javna prezentacija ekperata o izgradnji gondole. Od samog početka rasprave, događaj prate incidenti.

Zainteresovani su prvobitno smešteni u malu salu, bez klime, bez mogućnosti da svi sednu, a prezentacija je trajala desetak minuta, pre nego što je prekinuta zbog tehničkog problema, odnosno problema sa laptopom.

Događaj je zatim nastavljen u velikoj sali, ali i dalje nema mesta za sve okupljene koji žele da prisustvuju prezentaciji. U sali se nalaze predstavnici Ne davimo Beograd, poslanik DS Balša Božović, Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma, arhitekta Dragoljub Bakić i brojni građani.

Aktivisti Ne davimo Beograd su u pauzi raširili transparent sa natpisom: „Posle vas će ostati samo ruševine i pepeo“, tražeći da se rasprava prebaci u veliku salu koja je u tim trenucima bila i dalje prazna.

U sali su uoči događaja ušli zaposleni u Upravi grada Beograda, a građani im zameraju da su zauzeli mesta iako nisu suštinski zainteresovani, i između dve strane vode se rasprave.

Nakon pauze prezentacija je nastavljena u velikoj sali, koja je takođe premala da primi sve zainteresovane.

U sali su prisutna i četiri člana obezbeđenja, za koje deo učesnika traži da napuste salu.

Ne davimo Beograd tvrdi da je jednog aktivistu te inicijative napao funkcioner gradske uprave koji je nasrnuo na njega i pokušao da mu otme telefon.

Da je fizički napadnuta tvrdi i jedna od zaposlenih u upravi grada. Ona kaže da ju je rancem udario aktivista Ne davimo Beograd Radomir Lazović.

View this post on Instagram

Aktivista Ne davimo Beograd upravo je napadnut od strane funkcionera gradske uprave koji je nasrnuo na njega i pokušao da mu otme telefon. Javnu raspravu o #gondola onemogućava ekipa botova, najverovatnije zaposlenih u gradskim ustanovama.

A post shared by NE DAVIMO BEOGRAD (@nedavimobgd) on Jun 11, 2019 at 4:29am PDT

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike