Na Gradini otkriveno zlato vredno više od pola miliona evra u punom rezervoaru

Prekršaj je otkriven juče kada je na ulazu u zemlju za kontrolu izdvojen mercedes strane registracije, kojim su iz Turske ka Nemačkoj putovala dvojica stranih državljana.

Na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje, putnici su odgovorili da sem ličnog prtljaga nemaju ništa drugo, saopštila je Uprava carina.

Već na početku pregleda u prtljažniku automobila pronađen je plastični kanister sa naftom i crevo za pretakanje, a osim toga i jedna kesa sa aparatom i folijom za vakumiranje, makazama, kanapom i selotejp trakom.

Sve je to bio dovoljan razlog za sumnju i nastavak pregleda u za to specijalno predviđenom prostoru namenjenom detaljnom pregledu i pretresu vozila.

Nakon što je podignuto zadnje sedište i skinut poklopac rezervoara za gorivo, uočeno je da je plovak u njemu potpuno čist, a fabrička boja na tom delu motora ogrebana.

Tada je specijalnim uređajem za kontrolu teško dostupnih šupljina izvršen pregled unutrašnjosti rezervoara, kada su uočene nepravilnosti koje su ukazivale na to da u njemu pored nafte ima još nečega, navode u Upravi carina.

Na pitanje šta se pored goriva nalazi u rezervoaru, vozač je uporno tvrdio da je unutra samo gorivo, međutim kada je video da granični službenici neće odustati od dalje kontrole, priznao je da je unutra sakrio oko osam kilograma zlata.

Uz pomoć vakum pumpe iz rezervoara je izvučena tečnost, a nakon skidanja plovka unutra su pronađeni paketići vakumirani folijom i uvezani kanapom, koji su prethodno otkriveni u prtljažniku automobila.

Granični službenici su o otkrivenom prekršaju obavestili tužioca i Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije MUP Niš i izvadili ukupno 13 paketića zlata.

Merenjem je utvrđeno da se radi o 10.852 grama različitog zlatnog nakita.

Krijumčareno zlato, vozača i automobil preuzeli su u dalju nadležnost policija i tužilaštvo, dok je saputnik nastavio dalje putovanje.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike