Na aerodromu „Nikola Tesla“ zaplenjene kubanske cigare vrednosti 45.000 dolara

Slučaj je otkriven kada su se trojica stranih državljana, nakon što su u Beograd doputovali iz Havane, uputili u zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Dodaje se da su torbe, koje su nosili sa sobom, prvo pregledane na skeneru gde su se cigare jasno videle, a potom je usledio i detaljan pregled kojim je potvrđeno da je ručni prtljag trojice putnika dupke pun tompusa raznih robnih marki u luksuznim pakovanjima.

Ukupna vrednost neprijavljene akcizne robe procenjena je na nešto više od 45.000 dolara.

Među otkrivenim cigarama najbrojnije su bile "Cohiba 10 Talisman" – 160 komada, "Cohiba 55 Aniversario" (60 komada), "Montecristo Habana Cuba edicion limitada 2012" (60 komada), 50 komada cigara "Cohiba – Maduro-5", 50 komada "La Gloria Cubana", kao i 40 komada "Montecristo Linea 1935".

U ručnom prtljagu ovih putnika našla i dva luksuzna kompleta marke "La casa del Habano" sa po 30 ekskluzivnih cigara, kao i jedan set marke ‘"Trinidad Habana Cuba" sa 14 cigara.

Činjenica da putnicima nije pristigao čekirani prtljag zabeležena je u zapisniku službe “Izgubljeno – nađeno“, pa će i on biti detaljno pregledan po pristizanju u Beograd, dodaje se u saopštenju Uprave carina.

Prema važećim propisima u Republiku Srbiju za ličnu upotrebu može da se unese 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuću kombinaciju navedenih proizvoda.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike