Muškarac se udavio u Arizoni, policajci ignorisali pozive za pomoć – kamere sve dokumentovale

Policajci su izašli na teren zbog prijavljene svađe između muškarca i žene u Arizoni, u blizini jednog jezera 28. maja.

Šon Bikings (34) i njegova partnerka su negirali da je bilo fizičkog obračuna među njima, a policajci su odgovorili da će da provere da li eventualno postoje nalozi za hapšenje sa njihovim imenima.

Bikings je tada preskočio ogradu koja je delila put od jezera i uskočio u vodu, pokazao je snimak do kojeg je došao portal News 12.

"Idem da malo plivam. Smem da idem, tako?", upitao je Bikings, a policajci su mu odgovorili da ne sme, ostajući s druge strane ograde.

Bikings je ipak počeo da pliva, a jedan policajac je upitao drugog "Šta misliš, koliko daleko će stići?", i tada se snimak prekida.

Policija nije objavila ceo snimak, navodeći da je previše osetljivo objavljivati snimak davljenja, ali je omogućila portalu uvid u transkript snimka.

Prema njemu, Bikings je rekao policajcima da se davi, a oni su mu odgovorili da otpliva do pilona mosta i da se drži za njega. "Ne mogu, ne mogu", odgovorio je on.

"O-kej, nemam nameru da uskačem za tobom", odgovorio je drugi policajac.

"Molim vas, pomozite. Molim vas, molim vas, molim vas. Gospode, pomozite mi, pomozite mi", vikao je Bikings.

I njegova partnerka je molila policajce da nešto učine, a jedan od njih joj je odgovorio da će je privesti ako se ne smiri. Ona je odgovorila da ne može da se smiri jer ga mnogo voli i stalo joj je do njega.

Najmanje jedan policajac je zatim pokušao da dođe do čamca kako bi ga spasao, ali bilo je prekasno.

Nije jasno koliko je vremena prošlo od trenutka kada je Bikings ušao u vodu do trenutka smrti. Telo mu je pronađeno u 11.20, dok su policajci na teren izašli u pet ujutru.

U toku je istraga u policiji u vezi sa incidentom, a trojica policajaca koja su odgovorila na poziv i prisustvovala davljenju su na plaćenom odsustvu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike