Muškarac optužen za podmetanje požara u parlamentu Južne Afrike

Kako se navodi u saopštenju elitne policijske jedinice, očekuje se da će se osumnjičeni, uhapšeni 49-godišnji muškarac pojaviti na sudu u utorak, kao i da će se suočiti sa optužbama za paljevinu, razbijanje i krađu.

"Navodno je ušao kroz prozor jedne od kancelarija", rekao je portparol policije za televiziju NCA i dodao da se istraga nastavlja o tome kako je osumnjičeni uspeo da izbegne obezbeđenje u parlamentu.

Požar je izbio u nedelju rano ujutru u skupštinskom kompleksu, od kojih neki delovi datiraju iz 1884. godine i obuhvataju Narodnu skupštinu, odnosno Donji dom parlamenta, prenosi agencija Rojters.

Požar je izazvao urušavanje krova dela kompleksa i uništio je ceo sprat, a nije bilo izveštaja da je neko povređen u ovom incidentu.

Član gradske uprave Kejptauna zadužen za bezbednost rekao je da se vatrogasci i danas bave "žarištima na četvrtom spratu Narodne skupštine koja još tinja".

Zvaničnici su potvrdili da je požar izbio u kancelarijama na trećem spratu i da se brzo proširio na skupštinsku salu donjeg doma, javio je izveštač britanskog javnog servisa iz Kejptauna.

U požaru niko nije povređen, rekao je portparol vatrogasne službe Kejptauna Džermejn Karelsi i dodao da je više od 35 vatrogasaca učestvovalo u gašenju požara koji je lokalizovan posle višečasovne intervencije, preneo je ranije AP.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике