MUP: Zabrana ulaska u Srbiju za osam osoba zbog vređanja morala na Evroprajdu

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, identifikovali su dve osobe državljane Turske i Italije protiv kojih je, zbog sumnje da su tokom održavanja Evroprajd počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, podneta krivična prijava.  

Za te dve osobe raspisana je potraga, s obzirom na to da su nedostupni  srpskim istražnim organima, navodi se u saopštenju MUP.

Dodaje se i da će "u konsultaciji sa Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal biti preduzete mere u cilju daljeg postupanja prema osobama koje su na Instagramu i Tviteru delile objave sa ekstremističkim sadržajem upućene pripadnicima LGBT zajednice".

Policija će protiv tih osoba podneti dve krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti, kaže se u saopštenju.

"Policijski službenici nastavljaju dalji rad na utvrđivanju identiteta i eventualnog stavljanja na meru odbijanja ulaska drugih učesnika manifestacije Evroprajda, kao i na utvrđivanju identiteta pošiljaoca pretnji Info centru Evroprajd 2022, koje su upućene putem imejl adresa pre održavanja manifestacije", zaključuje MUP.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike