MUP: Uhapšeno osam osoba zbog trgovine ljudima i posredovanja u prostituciji

Policija je u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu spovela dve akcije u kojoj je uhapšeno osam osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, saopštio je danas MUP.

U prvoj akciji su uhapšeni J.N, G.N, M.N, K.N, i B.D. koji su osumnjičeni da su kao članovi organizovane kriminalne grupe, koristeći teške prilike devetnaestogodišnje devojke, oštećenu doveli u zabludu da im je član porodice i potom je, zloupotrebivši njeno poverenje, vrbovali da se bavi prostitucijom.

Oni su osumnjičeni da su organizovali prevoz, predaju i seksualnu eksploataciju devetnaestogodišnjakinje, pritom je držeći pod kontrolom i u strahu uz povremenu upotrebu sile i pretnje.

Osumnjičeni su privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U drugoj akciji uhapšeni su Z.N. (42), M.R. (37) i A.S. (22) zbog sumnje da su tokom 2015. godine na teritoriji Beograda, tada maloletnu devojku, korišćenjem njenih teških prilika, vrbovali da se bavi prostitucijom, obećavajući joj smeštaj, hranu i droge.

„Potom su je, kako se sumnja, uz silu i pretnju, primoravali na svakodnevnu prostituciju, a na isti način su tokom 2018. godine vrbovali dvadesetdevetogodišnju devojku“, naveo je MUP.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike